Gör något kul och utvecklande!

Vill du lära dig mer om vårt tankesätt och hur vi arbetar i hantverksbageriet?

Vi på Stenlunden brinner för ekologisk och biodynamisk mat och lagar allt från grunden. Vi tror och vet att en sund kost har fler fördelar och större positiva effekter på vårt välmående än vad många av oss tror. 

Som grundare av Stenlunden Hantverksbageri föreläser jag inom ämnet, anordnar kurser och gruppaktiviteter. Tror du som jag på en hållbar livsstil där naturen får styra oss och inte tvärtom? Då kan jag vara den rätta föreläsaren, kursledaren och arrangören av en aktivitet för ditt sällskap.

Kolla in våra olika aktiviteter för er i grupp!

När man bokar in sig på aktiviteter hos oss, så får man hela Stenlunden, vår vackra omgivning och vår personal för sig själva i 3 timmar. Vi vill lägga all vår fokus på bara just ER. Vi ordnar alla förberedelser med maten, vi bakar desserten, dukar vackert, maler kaffe och tar hand om all disk och städ efteråt. Så får Ni bara fokusera på att mysa med sällskapet Ni har med Er. Vi har färdiga paket man kan välja mellan men vi älskar utmaningar så hör av Dig om Du vill att vi ska skräddasy någon aktivitet för just dig och ditt sällskap.

Det bästa av allt är att ni inte behöver trängas med andra gäster.

TIPS! OM MAN VILL HA EN EXTRA PIFF PÅ KVÄLLEN SÅ KAN MAN ÄVEN LÄGGA TILL LEKAR OCH POPQUISE.

All mat på aktiviteterna går att få utan gluten, andra allergier och även veganskt ( glöm ej att meddela). Tider för samtliga aktiviteter gäller från kl 16:00 och framåt. Om man vill boka dagtid mån-tors så hör man av sig till info@stenlunden.com för andra priser..

OBS! Avboka dagen/kvällen innan om man ska få sina pengar tillbaka (få antal personer, hela gänget måste ske 5 dagar innan). För när vi gör allt från grunden så tar allting mycket längre tid, och vi vill göra det bästa för Er alla. 

SURDEGSPIZZAKVÄLL

Baka egen surdegspizza

Vi ordnar alla förberedelser som surdegspizzadegen, tillbehören, desserten, maler och kokar kaffe/te plus tar hand om disken efteråt. Medans Ni får lyssna på en liten föreläsning av Caroline om Stenlunden, bakar ut pizzan, lägger på valfria pålägg efter säsong, bakar av pizzan i en stenugn, umgås och har mysigt, äter den tillsammans och avslutar kvällen med dessert och kaffe/te.  

Kostnad för deltagande på surdegspizzakväll per person:

11 st & fler (mån-tors) 450kr/p          

10 st & färre (mån-tors) 585kr/p        

11 st & fler (fre-sön) 845 kr/p            

10 st & färre (fre-sön)  995 kr/p                           

Barn under 6 år gratis och barn mellan  7-14 år 250 kr.  OBS! Barn räknas inte med i antalet men meddela oss gärna.

AFTERNOON TEA

Stenlunden har tagit afternoon tea till en helt annan nivå.

Afternoon tea med släkt/vänner eller/och jobbarkompisar, där man inte får våningsfat vid bordet utan en hel buffé.  Snittar av alla dess slag, scones på enkornsmjöl, färskost från solmarka gård och olika hemgjorda marmelader, ostpaj med ost från almnäsbruk, och olika desserter är bara förnamnet.                  ALLT GÖRS EFTER SÄSONG  & FANTASI. 

Kostnad för deltagande på afternoon tea per person:

11 st & fler (mån-tors) 399kr/p          

10 st & färre (mån-tors) 495kr/p        

11 st & fler (fre-sön) 745 kr/p            

10 st & färre (fre-sön)  895 kr/p                           

Barn under 6 år gratis och barn mellan  7-14 år 199 kr. OBS! Barn räknas inte med i antalet men meddela oss gärna.

BUFFÉMAT & DESSERT

Buffémat och dessert på säsongens råvaror.

Buffé med varmrökt lax från Tiraholm, dubbelmarinerat nötkött från Toftaholmsgård eller hjortkött från Sunnerborgsgårdsbutik och våra egna vegetariska biffar. Olika sallader i säsong, potatissallad på sommaren och potatisgratäng resten av året med egenodlad potatis, olika såser och nybakat surdegsbröd och surdegsknäcke.  

Avslutar kvällen med en dessert på säsongens bästa råvaror tillsammans med nymalt kaffe eller te.  

Man kan även få hela buffén vegetarisk!!

food, mixed, fruits-1447627.jpg

Kostnad för deltagande på buffén per person är:

11 st & fler (mån-tors) 545kr/p          

10 st & färre (mån-tors) 695kr/p        

11 st & fler (fre-sön) 895 kr/p            

10 st & färre (fre-sön)  1045 kr/p                           

Barn under 6 år gratis och barn mellan  7-14 år 250 kr .  OBS! Barn räknas inte med i antalet men meddela oss gärna.

Fyll gärna i formuläret, så hör vi av oss så fort vi kan!

Gå en kurs och lär dig något nytt tillsammans med andra!

SURDEGSKURS

Tillsammans med mig, Caroline får du och övriga kursdeltagare under två dagar ta del av mitt tänkt kring en hållbar framtid för oss alla. Vi kommer baka från grunden, utan tillsatser och med råvaror som är både biodynamiskt odlade och utan bekämpningsmedel.

Kurserna går bra att boka både enskilt eller som grupp. Varje kurs har plats för 10 deltagare och genomförs med minst sex deltagare.

Under kursen kommer du att lära dig:

Utöver det kommer du även att få ta del av mina tankar kring surdegsbakning och information om kulturspannmål och varför vi bör välja dessa framför annat.

Med dig hem får du recept som du kan utgå från när du bakar hemma samt användbara tips om processen samt nybakade surdegsbröd och frallor, såklart.

Surdegskurs hos Stenlunden Hantverksbageri

Information till dig som kursdeltagare

När du kommer hit får du och övriga kursdeltagare fika. Vi kommer att baka pizza på kvällen som vi äter tillsammans. På söndag morgon eller en vardagskväll dukas det upp en buffé vi alla kan ta del av. Tänk på att ta på dig oömma kläder, ta med dig sköna gympaskor och förkläde om så önskas.

Kostnad för deltagande på surdegskurs per person:

2999 kr

Varmt välkommen att boka din plats på surdegskursen.

Jag vill lära dig allt jag kan, som att göra ett gott surdegsbröd av en välmående surdeg!

- CAROLINE

Föreläsning om hälsosam kost och kloka tankar från Caroline

AKTUELLA FÖRELÄSNINGAR

Från brandman till bagare och egenföretagare!

En tanke väcktes till liv för länge sedan och ett kämpande startade för att kunna förverkliga sin dröm. Låt Carolines berättelse inspirera dig till att få leva ut dina drömmar bara man kämpar och tror på sig själv tillräckligt mycket.

Ca 45 min föreläsning om min resa från brandman till hantverksbagare. Min dröm som blev till verklighet efter många års kämpande. 

Jag hade en dröm om att kunna erbjuda en plats som är unik på ett enkelt och harmoniskt sätt. Ett ställe som är äkta och ärligt och som kommer att betyda något för många.                                       

Drömmar kan bli sanna! 

Låt naturen styra dig, inte tvärtom.

Stenlundens hantverksbageri står för ärlighet, mot varandra, mot naturen och mot oss själva.

Ca 45 minuters föreläsning om att ju längre ifrån naturen vi går desto sjukare kommer vi att bli. Jag kommer gärna och ger lite tips på vad man kan göra för att få mer energi och hur man ska tänka när man går in i en mataffär. Vi har lagt  makten i händerna på globala företag som enbart har sin egen tillväxt och vinst som intresse.

Usel strategi enligt mig, det är dags för en förändring.

BOKA CAROLINE SOM FÖRELÄSARE kostar 1800 kr

Baka ihop en egen kurs eller aktivitet!

Har du egna tankar kring vilket upplägg som skulle bäst för dig och ditt sällskap?

Bara fantasin sätter gränserna! Välkommen med dina ideér så styr vi något bra tillsammans!

Tidigare har Caroline föreläst om surdegsbakning på plats för ett gäng kollegor inom skolvärlden. De fick möjlighet att köpa bröd och mjöl i samband med besöket.

Caroline höll nyligen i en workshop för några unga idrottare i en lokal förening. De fick tips och råd kring nyttiga mellanmål och testa att tilllaga enkla, snabba och näringsrika mellanmål.

 

Vi vill höra om dina ideér!

Rulla till toppen